Stinas tävlingsbidrag, Ugnsrostade rödbetor med Feta:
Ett knippe rödbetor
Fetost(eller valfri ost)
ruccola
havssalt
peppar
olivolja
solroskärnor eller pinjenötter
Koka rödbetorna med skal tills de blivit mjuka. Gnid bort skalet under kallt vatten så lossnar de lätt. Skär i klyftor och lägg i en ugnssäker form, strö över feta. Grädda i 175 grader tills osten fått färg. Ringla över lite olivolja, ruccola och solroskärnor. Krydda med havssalt och lite finmalen peppar. Klart!
Jag valde detta recept då det är vegetariskt+väldigt gott+väldigt nyttigt! Det är en enkel rätt att göra om man har bråttom och kan ätas som tillbehöver eller som en förrätt. Många är inte vana med rödbetor i köket, men testa, det är både gott och nyttigt!:)
Stina vann för att det var ett lite annourlunda recept och för att hon skrev på ett roligt sätt "vegetariskt+väldigt gott+väldigt nyttigt", hon skrev med plustecken precis som jag gjorde.
HIHIIHIHI JAG VANN!! JAG ÄR JÄTTEGLAD JUST NU:D:D:D:D TACK:)!
SvaraRadera