NYÅRSMIDDAG 2011
Kycklingfilé lindad med bacon/kycklingfilé fylld med fetaost och soltorkade tomater. Vi stekte de först och sen hade vi dem i ugnen ett tag tills det rosa försvann.
Potatisgratäng (recept nedan) med kyckling, sallad och bearnaisesås. Mumsigt!
Sallad. Sån där påse med blandsallad och körsbärstomater.
Chokladfudgetårta (recept nedan). Väldigt mastig men god!
PotatisgratängIngredienser:
12 - 16 potatisar, ca 1 kg
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
2 dl mjölk
0,5 tsk salt
3 krm vitpeppar
ev. 0,5 - 1 dl riven ost, gratängost
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala potatis och skär dem i tunna skivor, eller använd matbredare.
- Smörj en eldfast form och lägg i skivorna.
- Blanda mjölk, grädde, pressad vitlök, salt och peppar.
- Om man vill att det ska gå lite snabbare kan man värma hela blandningen på spisen eller i micron så behöver den inte stå lika länge i ugnen.
- Blandningen ska smaka tydligt salt.
- Häll blandningen över potatisen.
- Grädda potatisgratängen i ca 45 min tills potatisen är mjuk. Testa genom att sticka i den med en kniv eller potatissticka.
- Strö ev. över ost efter en halvtimme och låt osten och gratängen få färg på slutet.
Chokladfudgetårta
Det är gott med en klick grädde till!
Ingredienser:
150 gram smör |
2 st |
2,5 dl |
1 tsk |
1 msk |
1,5 dl |
0,5 dl |
1 tsk |
Ååååh vad gott!! :)
SvaraRadera