De här har jag gjort några gånger förrut, det är verkligen mumsiga! Men den här gången provade jag att ha i lite äpple, det vart lyckat. Om ni gillar äppelkaka bara för de mjuka äppelbitarna och ni älskar allt som det är choklad i så gillar ni säkert dem här. Men om ni inte är så mycket för mjuka äpplen, gör då enligt orginalreceptet!
Det inom parenteserna är ifall ni väljer att ha äpplen i.
Ingredienser:
2 ägg
2,5 dl strösocker
100 g smör
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
(Några äpplen)
Gör såhär:
(Skär äppeltärningar och lägg i en stekpanna med smör i. Jag hade även lite socker på mina. Låt dem stå på ganska svag värme medans du blandar ihop smeten, sen när smeten är klar är även äppelbitarna mjuka och klara.)
Vispa upp ägg och socker till en porös smet.
Blanda i de resterande ingredienserna och vispa till en jämn smet. Smeten blir ganska trögflytande.
(Ha i äppelbitarna i formarna först och häll sen på smeten.) Skeda upp rejält med smet i stora muffinsformar (jag brukar ha bullformar) á la amerikanske mått.
Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Inte mer!!
Även om det inte ser ut som om de är färdiga ska du inte låta dom gräddas längre. Du måste ju se till att behålla det kladdiga.
Ta ut dom och låt dom svalna lite.
Resultat:
Lite sega och lite lagom kladdiga muffins!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar